nirvana yoga

Nirvana yoga is a system of yoga transmitted to the modern world. This method of yoga involves synchronizing the breath with a progressive series of postures—a process producing intense internal heat and a profuse, purifying sweat that detoxifies muscles and organs. The result is improved circulation, a light and strong body, and a calm mind.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Όπως τονίζει ο Larry Payne, Διευθυντής του Τμήματος Γιόγκα στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount και ένας από τους συγγραφείς του Yoga Rx, «αν και πολλές γυναίκες επιλέγουν αρχικά τη γιόγκα για να εκτονώσουν το στρες, γρήγορα γίνονται φανατικές, διότι τις κάνει να νιώθουν και να φαίνονται νεότερες». Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ασκήσεις, συνδυάζει κινήσεις που βελτιώνουν την κυκλοφορία, την ισορροπία και την ελαστικότητα, ενώ αυξάνουν και τη δύναμη του σώματος, με πνευματικές τεχνικές όπως βαθιές αναπνοές.




Πρόκειται δηλαδή για μια μορφή... φυσικού λίφτινγκ. Τι πιστεύετε: δεν αξίζει τον κόπο;

Τα πλεονεκτήματα της γιόγκα


Ελαχιστοποιεί τις ρυτίδες
Η γιόγκα μπορεί να μειώσει το άγχος σχεδόν κατά το 1/3, αναφέρει γερμανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε δείγμα 24 γυναικών. Το σφιγμένο σαγόνι και το μέτωπο χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα και οι ρυτίδες σιγά σιγά να λειαίνονται και να γίνονται λιγότερο ορατές. Επιπλέον, οι ασκήσεις της γιόγκα, μέσω της μείωσης του οξειδωτικού στρες, ανανεώνουν το δέρμα, το οποίο ξαναβρίσκει τη χαμένη του λάμψη και ελαστικότητα. Σε μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ινδία σε δείγμα 104 ατόμων, διαπιστώθηκε πως μετά από 10 μέρες γιόγκα το οξειδωτικό στρες των εθελοντών είχε μειωθεί κατά 9%.

Ελέγχει το βάρος Έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, που διήρκεσε δέκα χρόνια και στην οποία έλαβαν μέρος 15.500 άτομα άνω των 45 ετών, έδειξε ότι εκείνοι που δεν έκαναν γιόγκα είχαν πάρει πάνω από 6,5 κιλά. Αντίθετα, όσοι επιδίδονταν σε ασκήσεις γιόγκα συστηματικά είχαν χάσει πάνω από 2,5 κιλά.

Ανακουφίζει από τους πόνους
Αυτό τουλάχιστον είναι το πόρισμα μελέτης του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. Στο πλαίσιο της έρευνας συμμετείχαν 101 άτομα, που υπέφεραν από πόνους στη μέση και έκαναν γιόγκα ή διατάσεις μία φορά την εβδομάδα, επί 3 μήνες. Η γιόγκα φάνηκε να είναι δύο φορές πιο αποτελεσματική σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνικές, τις διατάσεις για τη μείωση των πόνων της πλάτης.

Σας βοηθά να κοιμάστε σαν μωρά
Τα επίπεδα της μελατονίνης, της ορμόνης δηλαδή που δρα καταπραϋντικά στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της νύχτας, μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε μελέτη Ινδών επιστημόνων στην οποία συμμετείχαν 15 άνδρες, ηλικίας 25 έως 35, όσοι έκαναν γιόγκα καθημερινά για διάστημα 3 μηνών αύξησαν τα επίπεδα μελατονίνης στον οργανισμό τους.

Συμβάλλει στη διατήρηση της μνήμης
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Jefferson ανακάλυψαν ότι αρκεί ένα μάθημα γιόγκα για να ρυθμίσει την παραγωγή κορτιζόλης. Αυξημένα ποσοστά αυτής της ορμόνης του άγχους συνδέονται με προβλήματα μνήμης που σχετίζονται με την ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου