nirvana yoga

Nirvana yoga is a system of yoga transmitted to the modern world. This method of yoga involves synchronizing the breath with a progressive series of postures—a process producing intense internal heat and a profuse, purifying sweat that detoxifies muscles and organs. The result is improved circulation, a light and strong body, and a calm mind.

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Η διαίσθηση μερικές φορές θεωρείται ένα μοναδικό δώρο για λίγους και εκλεκτούς. Άλλες φορές πιστεύουμε ότι είναι μια προσωρινή, σπάνια και αναξιόπιστη εμπειρία.


Όσοι έχουν μεγάλη εμπειρία στη γιόγκα βλέπουν τη διαίσθηση σαν μια συνειδητή κατάσταση, την οποία όλοι μπορούμε να τη φτάσουμε ή να την ενδυναμώσουμε με απλές γιογκικές τεχνικές.

Το πρώτο και βασικό βήμα είναι να ηρεμήσουμε το νου μέσω του διαλογισμού (dhyana). Με το διαλογισμό μπορούμε να μειώσουμε το νου του Εγώ που μπλοκάρει την εμφάνιση της διαίσθησης (ή δημιουργεί δυσπιστία απέναντί της αν αυτή εμφανιστεί).

Η πρακτική της απόσπασης από κοινωνικές επιθυμίες (vairagya) ηρεμεί την καρδιά και επιτρέπει στο κέντρο της να συντονίζεται και να επιβεβαιώνει τις διαισθήσεις σε επίπεδο αίσθησης.

Η στροφή της προσοχής προς τα μέσα μειώνει την ένταση των εξωτερικών αισθήσεων προκειμένου να μπορέσουμε να ακούσουμε τα λεπτότερα μηνύματα της διαίσθησης.

Και το πιο σημαντικό: πρέπει να αναπτύξουμε το θάρρος (veera) να είμαστε ανοιχτοί και να δεχόμαστε τη διαίσθησή μας, ακόμα κι αν μας ζητάει να κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε ή να επιλέξουμε να το πιο δύσκολο μονοπάτι (tapas).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου